Vad innebär Juica och varför funkar det?

Du kanske undrar om vi stavat fel när vi skriver Juica istället för juice och skillnaden är faktiskt minimal. Juica kan nämligen beskrivas som ett modernt och vardagligt verb där innebörden är att fasta med olika sorters juicer för en detox-effekt. Att Juica betyder att du enbart förser din kropp med nyttiga hälsodrycker baserade på frukter, grönsaker och örter under några dagar.

Varför fungerar en juice-avgiftning?

Allt eftersom vi får i oss mat och dryck, bildas det bakterier i våra tarmar. Detta gäller speciellt när vi får i oss onyttiga saker såsom socker, salt och för mycket av det farliga fettet. Med en juice-fasta renar vi tarmarna från dessa bakterier och kommer till på köpet att känna oss lättare, både i magen och rent viktmässigt. Med juicerna som är proppfyllda med näring, vitaminer och mineraler, får kroppen också en boost som blir början på ditt nya, hälsosamma liv.

Bryt dina dåliga vanor

Kanske har du lagt märke till att det blir lättare att bryta gamla vanemönster genom att göra något drastiskt och radikalt. Genom att Juica, får du ett avbrott i vardagen som får dig att känna dig som pånyttfödd och ger dig lättare motivation att äta hälsosammare i framtiden. Din hy kommer kännas klarare, tarmarna kommer igång igen och du märker en viktnedgång.

Är en juice-detox tillräcklig beträffande näring och vitaminer?

Många frågar sig om avsaknad av riktig kost är speciellt fördelaktig under några dagar. Hur ser det t.ex. ut med intaget av de livsviktiga aminosyrorna, fibrer och protein? Misströsta inte, för i grönsaker och frukt kryllar det av alla delar och tanken är just att man ska pressa både frukt och grönsaker tillsammans. Dock bör du givetvis tillfråga läkare först om du lider av en sjukdom eller är svag i övrigt.

Skaffa en råsaftcentrifug och gör egna, nyttiga juicer

De bästa juicerna får du av fräscha råvaror som du pressar hemma istället för att köpa färdiga juicer. Leta också färdiga juicerecept så att du får variation i din avgiftning. Juica gott!